Új ismeretek sikeresebb vizsgát eredményeztek

Az EUCIP Core program zárásaként a pilot képzésben résztvevő diákok vizsgát tettek a CORE minősítést tartalmazó három modulból, Tervezés/Plan (56 vizsgázó), Fejlesztés/Build (55 vizsgázó), Üzemeltetés/Operate (85 vizsgázó).

A legeredményesebb vizsgák olyan tartalomból, a Plain modulból sikerültek, melyek tananyaga alig szerepel a szakmai képzési tartalomban (kerettanterv), ezért az új ismereteket a diákok sokkal szívesebben tanulták.

A Build modul közepes teljesítménye jelzi, hogy a fejlesztői, programozói ismereteket jobban, hatékonyabban kell tanítani, továbbá a felkészítés során, a vizsgán számonkért speciális ismeretek oktatására nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Az Operate modul gyenge eredménye meglepetést okozott, hiszen a szakmai tananyag tartalomban ez igen kiemelten és nagy óraszámban szerepel.

A EUCIP Core minősítést az informatikai képzéseket folytató iskoláknak javasoljuk, mert az arra való felkészítés jó hatékonysággal megvalósítható. A motivált diákok bizonyították, hogy az informatikai képzésben már a 9-12. év végére, sokkal felkészültebben és eredményesebben az OKJ vizsga időszakában jó eredményeket képesek elérni mind magyar nyelvű, mind az angol nyelvű vizsgákon.

Vizsgáztak: 2015. április 22-én, az első vizsganapon három partner, Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, Öveges József Szakképző Iskola, SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola diákjai vettek részt a megméretésen. 2015. június 3-án, a második vizsganapon már a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola diákjai is jelen voltak. A vizsgák angol és magyar nyelven voltak teljesíthetőek.
 

Az elemzés további részletei Dr. Sedivi Lászlóné és Károly Gabriella által, a SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola készített hírlevélben olvashatóak.

Hírlevél megtekintése